Bagety ze špaldové mouky

bagety1

Upéct si domácí bagety není nic složitého a chutnají báječně!!!

2 velké bagety nebo 4-5 menších (délky cca 30cm)

100 g bílé pšeničné mouky

400 g celozrnné špaldové mouky

1 sáček (7g) sušeného droždí nebo kostička (cca 40g) čerstvého

1/8 l vody

1/8 l rostlinného mléka (např. mandlové či sojové)

1 čajová lžička soli

2 polévkové lžíce oleje

semínka na posypání

olej na potření

 

Ze všech ingrediencí kromě semínek na posypání a oleje na potření  vypracujeme těsto.

Necháme kynout 4-5 hodin na teplém místě.

Vyklopíme těsto na pomoučený vál a rukama propracujeme.

Rozdělíme na 4-5 dílů.

Z každého dílu uděláme váleček a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

Necháme pod utěrkou ještě alespoň 1/2 hodiny kynout.

Předehřejeme troubu na 220 °C a dáme na dno trouby malý kastrůlek s vodou.

Bagety potřeme vodou a posypeme semínky, můžeme je i na povrchnu šikmo naříznout.

Pečeme cca 30 min, hotové lehce potřeme nebo pokapeme olejem.