Čokokošíčky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košíčky pro milovníky čokolády. Dole čokoláda, která se jen rozplývá na jazyku, na ní lehounce citronový krém, korunovaný chutí oříšku…

Čokoláda na dno košíčku:

2 polévkové lžíce rozpuštěného kokosového oleje

1 polévková lžíce kokosového nektaru nebo agáve sirupu nebo medu

2 polévkové lžíce nepraženého kakaa (vrchovaté)

 

Krém:

3/4 šálku namočených kešu oříšků (stačí na 2 hodiny)

šťáva z 1/2 citronu

3 polévkové lžíce agáve sirupu nebo medu

3PL rozpuštěného kokosového oleje

voda dle potřeby, stačí max. 2-3 polévkové lžíce

Košíčky:

Kokosový tuk rozpustíme ve vodní lázni - pozor na teplotu, neměla by přesáhnout 40°C, abychom nezničili enzymy a další zdraví prospěšné látky v kokosovém tuku. Vmícháme nektar a kakao. Teplou směs naplníme do papírových malých košíčků, stačí 1/2 čajové lžičky na košíček a dáme ztuhnout do lednice nebo v zimě za okno.

Krém:

Vše dáme do mixéru, kromě vody, a umixujeme hladký krém. Je-li moc hustý, přidáme trochu vody. Pokud je naopak moc řídký, může nám pomoci přidat do směsi lžíci jáhlové či ovesné mouky nebo trochu psylia.

Krém nastříkáme na vychladlé košíčky a ozdobíme oříškem. Dáme zase ztuhnout. Košíčky jsou nejlepší až druhý den, kdy oříšek také trochu "změkne". Pokud ovšem do druhého dne vydržíte je nesníst...