Cuketová polévka raw

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raw polévka z cukety. Česnek jí dává výraznou chuť a kešu ořechy jemnost. Ideální na léto, hotová za pár minut.

4 porce

1 menší cuketa

1 mrkev

Hrstička kešu ořechů

petrželová nať

lžička soli

stroužek česneku

2 lžíce oleje (olivový bazalkový je nejlepší)

lžička koření do polévky (použili jsme Zeleninovou polévku od Nahrin)

Na ozdobu květ cukety, petrželka

Kukuřice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Všechny ingredience (až na poslední 3 ingredience - cuketový květ, petrželku a kukuřici) dáme do mixéru, přilijeme 0,5 l vlažné vody a mixujeme do hladka.

Je-li polévka příliš hustá, ještě doplníme vodu.

Ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

Nalijeme na hluboké talíře a přidáme zrnka kukuřice a pár posekaných kešu oříšků.

Navrch ozdobíme nasekaným květem cukety, nasekanou petrželkovou natí.