Jablečný koláč

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chuť jablíček patří neodmyslitelně k podzimu. Proč si nedopřát zdravý raw jablečný koláč? Výsledná chuť bude záviset na druhu jablíček, která použijete.

Dávka na formu průměr cca 20 cm

2 šálky kešu oříšků

2 šálky datlí

Oříšky je lepší přes noc na močit a vodu pak slít.

Oříšky a datle umleme a smícháme v tužší těsto, když je moc husté, přidáme trochu vody.

Dáme do formy, uhladíme lžící a necháme lehce zvednutý okraj.

4 velká jablka

výběr záleží na vás - zda máte raději sladší či kyselejší...

1 čl mleté skořice

Jablka nastrouháme i se slupkou nahrubo, smícháme se skořicí a rozprostřeme na těsto. Přitlačíme. Chladíme min. 2 hodiny.