Krekry slunečnicové se zázvorem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krekry jsou výborné ke svačině podávané se zeleninou a dipem nebo jako příloha k salátu. Díky obsaženým semínkům nám dodají spoustu bílkovin a zdravé tuky. Přidaný zázvor je ideální v zimě, kdy nám prohřívá tělo a působí preventivně proti nachlazení a pomáhá tělu bojovat proti zánětům.

1 š slunečnicových semínek

1 celá mrkev

2 PL chia

½ čl soli

1/2 čl sušeného libečku nebo 2 listy čerstvého

1/2 čl nastrouhaného čerstvého trochu zázvoru

½ š pohanky celé loupané (kroupy)

¼ š rozinek

 

š= šálek, PL = polévková lžíce, čl = čajová lžička

Slunečnicové semínko a pohanku namočíme alespoň na 2 hodiny do vody. Vodu slijeme.

Polovinu slunečnicových semínek s pohankou trochu pomeleme nebo umixujeme.

Mrkev nastrouháme na jemno. Máme-li čerstvý libeček, tak ho nasekáme nadrobno, zázvor nastrouháme.

Vše smícháme a necháme 10 minut odstát. Těsto by mělo držet trochu pohromadě. Přendáme ho na pečíčí plát nebo fólii, přiklopíme druhou fólií a vyválíme na tenko - tloušťka max. 0,5 cm.

Pomocí fólie přenesem na sušící plát nebo plech.

Sušíme v sušičce na teplotu 42 cca 6 hodin, v polovině sušení obrátíme.

Nebo pečeme v troubě na 120 cca 1 hodinu - až jsou krekry křupavé. V suchu vydrží asi 14 dní. V lednici i déle.

Ideální podávat se zeleninou nebo různými omáčkami - napři s raw kečupem či kešu sýrem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA