Ořechové karbanátky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Báječné karbanátky, jsou velmi syté, plné kvalitních tuků a bílkovin.

Karbanátky

  • 1/2 šálku mandlí
  • 1/4 šálku mletého lněného semínka
  • 1/4 šálku slunečnice
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 čajové lžičky kmínu
  • 1/2 cibule nakrájené na kostičky
  • 2 čajové lžičky mleté papriky
  • sůl dle chuti

Mandle a slunečnice namočíme každé samostatně alespoň na 4 hodiny nebo přes noc. Vodu slijeme a umeleme. Přidáme ostatní ingredience a mokrou rukou děláme malé karbanátky. Usušíme nebo upečeme.

Můžete použít buď variantu raw - kdy je pouze usušíte v sušičce cca 6 hodin, nebo variantu vegan - karbanátky upečete v troubě, ale jen do teploty 160° C, aby zůstala zachována kvalita tuků. Pečou se na pečícím papíře cca 30 min.  Můžete si jich připravit více a uložit do mrazničky.

raw horčice

  • 1/2 šálku kešu ořechů - namočených na min. 2 hodiny, pak vodu slijeme
  • 1/2 polévkové lžíce hořčičných semínek
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/4 - 1/2 šálku vody

Vše umixujeme dohladka.

Salát

  • 1 mísa mixu listových salátů (ledový, polníček, dubáček, mladé lístky červené řepy ...)
  • 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • několik modrých kvítků brutnáku na ozdobu
  • zálivka - 1 polévková lžíce oleje + 1 čajová lžička medu + 1 čajová lžička citronové šťávy