Ořechy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raw cukroví, chutí i texturou připomíná klasické plněné ořechy. Jen je samozřejmě mnohem zdravější…

na cca 20 ks hotových ořechů

Těsto:

1 hrnek mouky z naklíčené usušené pohanky (lze i umixovat)

1/2 hrnku vlašských ořechů (namočených přes noc)

1 hrnek datlí

2PL agáve sirupu

4 PL olivového citronového oleje (koupíte u nás v obchůdku)

špetka soli

 

Náplň:

1/2 šálku mandlí nebo vlašských ořechů (namočených přes noc)

1/2 šálku kokosu

2 PL kokos. oleje

1 vrchovatá PL nepraženého kakaa

1 PL agáve sirupu

Malou část mouky si dáme stranou - na obalení kuliček. Ořechy a datle umeleme a smícháme s ostatními ingrediencemi - vznikne vláčné, tužší těsto. Je-li moc husté, přidáme olej nebo vodu.

Z těsta uděláme kuličky, obalíme v mouce  a natlačíme do formičky na ořechy. Vyklepneme a dáme sušit na 2 hodiny do sušičky nebo přes noc nad topení. (Není nezbytně nutné, jsou dobré i tak.)

Naplníme buď po dosušení, nebo si ořechy můžeme připravit do zásoby a naplnit až dle potřeby.

Na nápň ořechy umixujeme nebo umeleme, ne do hladka, ale aby zůstaly malé kousky ořechů vcelku a smícháme s ostatními ingrediencemi.

Naplníme do ořechů. Uchováváme v chladu.