Ovesné karbanátky

karbanátky ovesne1

Karbanátky z ovesných vloček se dají jíst jak teplé, tak i studené jako nápň do sendvičů, když pojedete někam na výlet.

na cca 18 ks karbanátků

200 g bílého neochuceného tofu

1 šálek ovesných vloček

2 polévkové lžíce lněného semínka

2 mrkve

1 cibule

1 polévková lžíce sladké papriky

2-3 čajové lžičky soli

2 stroužky česneku

1/4- 1/2 šálku vody

strouhanka - 2 polévkové lžíce do směsi a další na obalení karbanátků

olivový olej na potření

Tofu nadrobíme najemno do mísy, přiráme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev nastrouhanou na jemno, vločky, papriku, len, utřený česnek, strouhanku a sůl a dle potřeby vodu - tak aby těsto drželo pohromadě a daly se z něj dělat karbanátky.

Ruce si navlhčíme a děláme malé karbanátky. Obalujeme ve strouhance.

Pečeme v troubě do zlatova na cca 180oC to trvá asi 45 minut. V polovině pečení karbanátky obrátíme. Hotové necháme trochu vychladnout a potřeme olejem.

Podáváme např. s hořčicí, kyselou okurkou a bramborami či s hrachovou kaší.

ovesne karbanatky2

ovesne karbanatky3

ovesne karbanatky4

ovesne karbanatky5

ovesne karbanatky6