Papriky RAW „grilované“

grilované papriky RAW2

Raw recept na grilované papriky. Jsou naprosto dokonalé, hodí se buď jako hlavní jídlo, podávané s kešu sýrem a zeleným salátem nebo i jako salát k jiným jídlům.

4 porce

500 g červených paprik (typu kapie nebo jiné sladké)

1 středně velká cibule

1 šálek kukuřice

1/2 šálku nakrájených žampionů

1 šálek olivového nebo jiného za studena lisovaného oleje (vynikající a zajímavá chuť je olej Olival da Risca s bazalkou - k dostání pouze u nás v obchůdku na Dobříši nebo přes naše přátele z projektu Jím jídlo)

3 polévkové lžíce spojové omáčky Tamari (koupíte např. v našem obchůdku na Dobříši nebo kdekoli ve zdravé výživě)

2 -3 čajové lžičky grilovacího koření

2 polévkové lžíce lahůdkového droždí se sladem (koupíte např. v našem obchůdku na Dobříši nebo kdekoli ve zdravé výživě)

Papriky nakrájíme na kostičky, kukuřici necháme rozmrazit, žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky nebo tenké plátky.

V míse smícháme olej, tamari omáčku, grilovací koření a lahůdkové droždí.

Do hotové směsi vmícháme všechnu zeleninu a houby, důkladně promícháme a můžeme hned podávat.

grilované papriky RAW

Chuť tohoto lahodného jídla se dá velmi snadno obměňovat. Zkuste použít místo grilovacího koření např. rozetřený stroužek česneku a polévkovou lžíci nasekaných bylinek (tymián, oregano a pažitka) nebo třeba lžičku kari. Pokaždé to bude jiné a vždy skvělé!