Pizza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Výborná pizza, můžete ji připravit buď v RAW variantě nebo lehce pečenou, aby zůstaly zachovány výživné látky.

Těsto

1 a 1/2 hrnku červené čočky (loupané, půlené) - namočit přes noc do vody, pak slít

1 a 1/2 hrnku pohanky - namočit přes noc do vody, pak slít

1 čl soli

1 čl sušeného oregana nebo 1 čl kari

3 PL oleje (vynikající je olivový Risca Grande bazalkový)

Vše umixujeme na hustou kaši.

Kaši rozprostřeme na plát sušičky a sušíme 2 hodiny na max. 45°C. Pak potřeme RAW kečupem.

U varianty pečené, potřeme rozprostřenou směs kečupem hned, poklademe zeleninou a pečeme.

Kečup

1 hrnek rajčat čerstvých

1/2 hrnku sušených rajčat

1/2 čerstvé červené papriky

1 stroužek česneku

1 čl bazalky sušené nebo pár lístků čestvé

1 čl oregana nebo tymiánu

1/4 čl rozmarýnu

1 čl soli

2 PL olivového oleje (Risca Grande Basilicum)

Vše umixujeme. Vydrží v lednici týden.

Pizzu potřeme připraveným kečupem a obložíme zeleninou:

1 cibuli na kolečka

2 rajčata na plátky

1 papriku na nudličky

kousek pórku na kolečka

žampiony na plátky

(fantazii se meze nekladou - výborná je např. kukuřice, mrkev, řapíkatý celer, brokolice...)

U RAW varianty dáme do sušičky ještě na 2 hodiny prohřát. Není to ale nutné, můžete sníst hned.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA