Rýžové knedlíčky

ryzove-knedlicky

Výborné knedlíčky k různým omáčkám místo klasických knedlíků. Chuťově velmi atraktivní, podtrhnou každé jídlo. Rýže je navíc snadno stravitelná a sportovcům dodá i potřebné bílkoviny.

pro 4-6 osob

2 š rýže (lepší je použít rýži, která po uvaření trochu lepí)

3/4 š lněného semínka (hnědé)

1/2 šálku rozinek

1 čl nastrouhaného zázvoru

1 čl sušeného libečku nebo 2 listy čerstvého

1 - 2 čl soli

1 PL nasekané čerstvé petrželové natě

 

š = šálek, PL = polévková lžíce, čl = čajová lžička

Rýži uvaříme do měkka.

Slijeme a v míse smícháme teplou rýži s ostatními ingrediencemi.

Necháme 5 minut odležet.

Mokrýma rukama děláme koule - knedlíčky.

(Když se nám nechce můžeme rýži  jen naservírovat na talíř pomocí naběračky ...)

Lze jíst teplé i studené.