Srdíčka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luxusní dezert nebo cukroví, připravené během chviličky. Dokonalé spojení čokolády a kokosu…

Příprava

  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 3 polévkové lžíce nepraženého kakaa
  • 2 polévkové lžíce medu nebo palmového nektaru (lze použít jakékoli tekuté sladidlo - datlový či agávový sirup, javorový sirup....)
  • hrst sušeného mletého kokosu, v podstatě dle potřeby a chuti

Připravíme si čokoládu - ve vodní lázni rozpustíme kokosový olej, přidáme kakao a osladíme sladidlem. Nesmí se vařit, teplota by měla být jen taková, aby se v čokoládě dal udržet prst.  Poté do čokolády začneme vmíchávat kokos, až máme v podstatě kokos obalený čokoládou. Pak natlačíme lžičkou do formičky a dáme ztuhnout. Ztuhlé vyklepneme, uchováváme v chladu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA