Štrůdl jablečný

strudl-jablecny

Připravili jsme pro vás klasický štrůdl ve vegan variantě, navíc bez jakéhokoliv přidaného cukru. Vyzkoušejte, uvidíte, že je báječný.

na 3 štrůdly

2 hrnky mouky špaldové hladké

1 hrnek lněného semínka

2 banány

1/2 hrnku vody

špetka soli

6 velkých jablek

3 lžičky skořice

1 a 1/2 hrnku rozinek

strudl-jablecny2

Lněné semínko umixujeme nebo umeleme na jemno - co nejjemněji to jde.

Banány rozmixujeme s vodou.

V míse smícháme mouku, umleté lněné semínko, banánovou kaši a špetku soli a uhněteme husté těsto. Je-li příliš řídké přidáme mouku. Rozdělíme na 3 díly.

Na pomoučeném vále vyválíme z každého dílu placku (tenkou asi 2 mm). Na každou placku navrtvíme 2 nastrouhaná jablka (nahrubo, i se slupkou), posypeme lžičkou skořice a přidáme 1/2 hrnku rozinek. Nesladíme!

Zavineme a pečeme v předehřáté troubě na 160°C až povrch zezlátne.

Hotový štrůdl můžete ještě potřít lehce olejem (my používáme olivový s citronem) - těsto je pak ještě vláčnější.