Tofu karbanátky

tofu karbanatky

Jednoduché karbanátky, které uspokojí i „masožravce“. Jíst je můžeme teplé i studené, třeba jako oběd na cesty …

2-4 porce

1 balíček tofu (je jedno jaké, bílé nebo ochucené)

kolik váží tofu, tolik tvrdého sýra (např. Gouda)

2 vejce

1-2 stroužky česneku

petrželka nebo pařitka či jiná zelená nať -  1 lžíce nasekané

strouhanka na obalení

 

Tofu a sýr nastrouháme na jemno do mísy. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a rukama prohněteme. Použijeme-li bílé tofu, můžeme směs ještě dle chuti dosolit. Když je hmota moc řídká, přidáme strouhanku.

Z hmoty děláme rukama malé karbanátky a obalujeme ve strouhance.

Pečeme v troubě na pečícím papíru na 200 oC.

Když jsou karbanátky zespodu již zlatavé, tak je otočíme a dopečeme. Trvá to cca 20 minut než jsou hotové.

Na obrázku jsou s bramborovo-petrželovou kaší a raw grilovaným paprikovým salátem se žampiony