Tofu na kari

Velmi chutný a rychle připravený pokrm, vhodný k obědu či večeři. Podávaný s rýží vám dodá kvalitní plnohodnotné bílkoviny.

pro 4 osoby

1 balíček tofu natural

1 cibule

1 pórek

1/2 hrnku kukuřice

sůl

kari koření

3 polévkové lžíce rostlinné smetana nebo rostlinného mléka (lze vynechat a nahradit např. olivovým olejem)

 

Do hlubší pánve dáme na dno trochu vody, osolíme 1/2 čajové lžičky soli a přivedeme k varu.

Pak přidáme cibuli nakrájenou na jemno, pórek nakrájený na kolečka a dusíme pod pokličkou do měkka. Dle potřeby podléváme vodou.

Až je zelenina měkká, přidáme kukuřici a na kostičky nakrájené tofu. Dochutíme kari kořením a osolíme dle potřeby. Dusíme ještě 2 minuty.

Odstavíme a vmícháme rostlinnou smetanu či mléko.

Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.