Vánočka RAW = rawánočka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Báječná raw vánočka, nebo možná spíše štola. Trochu náročnější recept, ale výsledek rozhodně stojí za to!

na 1 vánočku

Mix 1:

1 š ovesných vloček

¼ šálku lněného semínka

3 PL kokosu

2 čl skořice

1 čl soli

 

Mix 2:

2 š namočených mandlí

3 banány

1 š namočených datlí

3 PL agáve nebo datlového sirupu

2 PL medu

šťáva + kůra z ½ BIO citronu

¼ čl vanilky

 

Do těsta:

1/2 šálku rozinek

1/2 šálku mandlí, nakrájených na plátky či nudličky

 

Umixujte dohromady ingredience z první části - vznikne suchá směs.

Pak umixujte suroviny z druhé části - vznikne kašovitá hmota.

Obě směsi smíchejte dohromady, přidejte rozinky a mandle.

Udělejte vlhkýma rukama ochánek, můžete jej vytvarovat do tvaru vánočky. Sušte jej 1 hodinu při 45oC v sušičce. Potom bochánek nakrájejte na plátky 0,5 - 1 cm tlusté, rozprostřete na plát sušičky a sušte dalších 12 hodin.